Sarvenperäset ry

Sarvenperän kylätoimikunta on toiminut vuodesta 1977, ja se rekisteröitiin nimellä Sarvenperäset ry vuonna 2006. Toiminta aloitettiin oman kyläkoulun säilyttämiseksi. Koulu säilyi kylällä aina vuoteen 2009 saakka.

Kyläyhdistyksen toiminta on jatkunut vireänä aktiivisten kyläläisten ansiosta. Kyläyhdistyksen tarkoituksena on luoda mahdollisimman toimiva ja virikkeellinen kyläyhteisö, edistää asukkaiden kanssakäymistä ja antaa myönteinen kuva Sarvenperästä asuinympäristönä.

Joka kesä kyläläiset ovat tehneet yhteisen kesämatkan Taivalkoskelta aina Porkkalaan, eli Suomi on tullut tutuksi myös turistin näkökulmasta. Pienellä kylällä me-henki ja talkootyöt ovat vuosien varrella luoneet kylälle osaavan ja aktiivisen kylän maineen.

Erillisinä talkootyökohteina on rakennettu Torvilampeen uimapaikka, koululle Grillikka-grillikatos, luontopolku, lintutorni ja korsu saunoineen. Kunnan kiinteistöjä on kunnostettu aina tarpeen mukaan. Uusia ideoita näyttää syntyvän ja toiminta jatkuu vireänä.

Yhteisiä tapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Kevään mittaan on yhteinen kuutamohiihto, laskiaisenvietto, äitienpäivä, vanhemman väen virkistyspäivä, juhannusjuhlat, kesämatka, saunamaraton ja isänpäivät.

Kokouksia pidetään parillisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Johtokuntaan 2016 kuuluvat puheenjohtaja Johanna Niilivuo, sihteeri Maria Virtanen ja rahastonhoitaja Seija Halinen sekä Vesa Pihlajamäki, Tommi Oksanen, Esa Virtanen ja Juhani Kuusela. Varajäseniä ovat Arja Salonen, Ari Salonen ja Antero Kinnunen.

Kaikki kyläläiset voivat osallistua kokouksiin ja päättävät yhteisesti esille tulevista asioista.

Yhteystiedot